REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Crema catalana

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký pudink se žloutkovou pěnou, po ztuhnutí posypaný cukrem a pod rozehřátým grilem zkaramelizovaný.


Ingredience:
400 mlmléka
100 gmoučkového cukru
50 gcukru krupice
30 gvanilkového pudinkového prášku
4 ksžloutků
1 kstyčinky celé skořice
strouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup:

1. Žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do pěny
2. Do mléka vsypeme strouhanou citronovou kůru, vanilkový pudinkový prášek, tyčinku skořice, důkladně rozmícháme, svaříme a nakonec za stálého míchání 2 minuty provaříme
3. Odstavíme z tepla, do horkého pudinku vmícháme připravenou žloutkovou pěnu (již nevaříme, aby se žloutky nesrazily), vyjmeme celou skořici a hotový krém vlijeme do misek, které jsme předem vypláchli studenou vodou
4. Uložíme do chladničky, necháme ztuhnout a po ztuhnutí povrch dezertů posypeme krupicovým cukrem, dáme asi na 5 minut pod rozehřátý gril a při 250 °C necháme zkaramelizovat a ihned podáváme.

Doporučení:

Pro zjednodušení se nemusíme zdržovat s karamelem a pudink při servírování přelijeme jen sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy