Horký pudink se žloutkovou pěnou, po ztuhnutí posypaný cukrem a pod rozehřátým grilem zkaramelizovaný.
Ingredience:
400 ml | mléka |
100 g | moučkového cukru |
50 g | cukru krupice |
30 g | vanilkového pudinkového prášku |
4 ks | žloutků |
1 ks | tyčinky celé skořice |
strouhaná kůra z 1/2 citronu |
Postup:
1. Žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do pěny
2. Do mléka vsypeme strouhanou citronovou kůru, vanilkový pudinkový prášek, tyčinku skořice, důkladně rozmícháme, svaříme a nakonec za stálého míchání 2 minuty provaříme
3. Odstavíme z tepla, do horkého pudinku vmícháme připravenou žloutkovou pěnu (již nevaříme, aby se žloutky nesrazily), vyjmeme celou skořici a hotový krém vlijeme do misek, které jsme předem vypláchli studenou vodou
4. Uložíme do chladničky, necháme ztuhnout a po ztuhnutí povrch dezertů posypeme krupicovým cukrem, dáme asi na 5 minut pod rozehřátý gril a při 250 °C necháme zkaramelizovat a ihned podáváme.
Pro zjednodušení se nemusíme zdržovat s karamelem a pudink při servírování přelijeme jen sirupem.