REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělský tvarohový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučník ze Španělska.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
240 ghladké mouky
120 gmásla
špetka soli
voda
Na náplň:
3 ksvajec
500 gměkkého tvarohu
120 gmoučkového cukru
2 lžícerozinek
1 lžícekandovaného ovoce
vanilkový cukr

Postup:

1. Hladkou mouku a sůl prosejeme na vál, přidáme máslo nakrájené na malé kousky a promneme je konečky prstů
2. Přidáme vodu a rychle zpracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odležet
3. Těsto rozválíme v kolo, dáme do koláčové formy, přitiskneme ke dnu a stěnám a naplníme nádivkou
4. Koláč pečeme 10 minut v horké troubě vyhřáté na 200 °C a pak dopečeme při nižší teplotě dozlatova
5. Upečený koláč necháme vychladnout v otevřené troubě.

Příprava náplně:
Tvaroh rozetřeme s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem, přidáme opláchnuté rozinky, drobně nakrájené kandované ovoce a nakonec tuhý sníh z bílků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy