Plátky den staré bílé veky namočené v oslazeném mléce, obalené ve vejcích a usmažené dozlatova, servírované pocukrované a ochucené skořicí. Oblíbený španělský velikonoční dezert.
Ingredience:
200 g | cukru krystal |
2,5 dcl | vlažného mléka |
8 ks | plátků den staré bílé veky |
2 ks | vejce |
slunečnicový olej | |
cukr na posypání | |
skořice |
Postup:
1. V teplém mléce rozpustíme 4 lžíce cukru, v cukrovém mléce pak asi 10 minut máčíme den staré plátky bílé veky
2. Okapané veky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
3. Zlatově hnědé chlebíčky usušíme na papírovém ubrousku
4. Torrijas nakonec pocukrujeme a posypeme skořicí.