Pokud jste doposud ještě nikdy nevyzkoušeli čerstvý a křupavý churro, který byl namočený v hustém a horkém kakau, pak jste ještě nezažili to nejlepší, co vám Španělská kuchyně může nabídnout. Jedná se o těsto smažené v horkém oleji dozlatova, sypané cukrem a podávané čerstvé a křupavé právě s horkou čokoládou nebo kakaem.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
100 g | skořicového cukru |
300 ml | vody |
75 ml | olivového nebo slunečnicového oleje |
2 lžíce | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
dvě špetky soli | |
slunečnicový olej na smažení |
Postup:
1. Do prosáté mouky zamícháme sůl a cukr
2. V hrnci rozehřejeme vodu s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna nasypeme mouku smíchanou se solí a cukrem, mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta
3. Necháme 2-3 minuty odstát, pak do hmoty zapracujeme rozšlehané vejce
4. Hladké těsto přendáme na vál a tvarujeme tyčinky, podkovy nebo i šneky, které smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje dozlatova
5. Churros necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru
6. Podáváme s horkou čokoládou nebo kakaem, případně kvalitní černou kávou.