REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Churros

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud jste doposud ještě nikdy nevyzkoušeli čerstvý a křupavý churro, který byl namočený v hustém a horkém kakau, pak jste ještě nezažili to nejlepší, co vám Španělská kuchyně může nabídnout. Jedná se o těsto smažené v horkém oleji dozlatova, sypané cukrem a podávané čerstvé a křupavé právě s horkou čokoládou nebo kakaem.


Ingredience:
300 ghladké mouky
100 gskořicového cukru
300 mlvody
75 mlolivového nebo slunečnicového oleje
2 lžícemoučkového cukru
1 ksvejce
dvě špetky soli
slunečnicový olej na smažení

Postup:

1. Do prosáté mouky zamícháme sůl a cukr
2. V hrnci rozehřejeme vodu s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna nasypeme mouku smíchanou se solí a cukrem, mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta
3. Necháme 2-3 minuty odstát, pak do hmoty zapracujeme rozšlehané vejce
4. Hladké těsto přendáme na vál a tvarujeme tyčinky, podkovy nebo i šneky, které smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje dozlatova
5. Churros necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru
6. Podáváme s horkou čokoládou nebo kakaem, případně kvalitní černou kávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy