příprava za studena
Buřty v pikantním nálevu
Na kolečka nakrájená uzenina s plátky cibule ve vařeném pikantním nálevu. Po rozležení v chladu chutná výtečně.
Buřty v pikantním nálevu II.
Další z variací na oblíbené utopence. Tentokráte jde o ostřejší verzi na kolečka nakrájených nakládaných utopenců spolu s feferonkou, paprikou a kyselou okurkou.
Nakládaný gothaj
Ve svařeném kořeněném nálevu naložené špalíčky nebo silnější plátky gothaje spolu s cibulí, papričkami a kořením.
Nakládaný gothajský salám
Gothajský salám, lze naložit podobně jako klasické utopence. Je skvělý proto, že se nakrájený na kostky rozleží v lednici již za 3 dny. Naložený chutná prostě skvěle.
Naložené špekáčky v marinádě
Pokud vám zbydou někdy po grilování buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si na nich můžete ihned pochutnávat.
Neplavci
Vtipná varianta klasických „utopenců“ nakrájených na kolečka a naložených spolu se zeleninou do sladkokyselého nálevu.
Pikantní nakládané špekáčky v nálevu
Úžasný studený předkrm z kvalitních špekáčků nakrájených na kolečka a naložených spolu se zeleninou do ostré kečupové marinády.
Pikantní řezy s feferony
Oloupaná kolečka špekáčků naložená ve sladkokyselém ostrém nálevu. Skvělá pochutina k pivu. Ovšem po naložení je třeba týden počkat, než se do nich pustíte! :)
Pražské klobásy (jak je dělal můj strejda Emil)
Tradiční pivní klobásy vyrobené v domácích podmínkách. Recept z minulého století z oblasti kolem Ústí nad Labem.
Smetanové klobásy (jak je dělala moje teta Mařka)
Smetanové klobásy vyrobené podle receptury z minulého století z oblasti kolem Ústí nad Labem.
Utopenci v balzamikovém octu
Balzamikový ocet se vyrábí z modrých hroznů, má tmavší barvu, příjemnou chuť i vůni. Vyzkoušejte například tyto utopence naložené v balzamikovém octu a dalších surovinách.
Utopenci v pivu
Oloupané špekáčky potřené hořčicí smíchanou s pepřem, vyskládané do sklence nadité feferonkami a cibulí, zalité pivním nálevem, týden odležené.
Uzenářská mísa
Jedna z mnoha variací na obloženou mísu z uzeniny a salátu z tlačenky, ozdobenou listy salátu a další zeleninou.
Uzenářský aspik
Aspiky patří mezi tradiční výrobky české kuchyně. Uzenářský aspik obsahuje jako základ kostičky šunkového salámu, které daly také tomuto aspiku název.
Vinné klobásy (jak je dělal můj děda Eichler)
Recept na tradiční vinné klobásy, jak je připravoval děda Eichler v minulém století.
Vuřty v pikantním nálevu
Vyzkoušejte obměnu tradičních utopenců, podle tohoto receptu je budeme nakládat do ostrého pikantního nálevu.
reklama