REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Buřty v pikantním nálevu

Na kolečka nakrájená uzenina s plátky cibule ve vařeném pikantním nálevu. Po rozležení v chladu chutná výtečně.

Buřty v pikantním nálevu II.

Další z variací na oblíbené utopence. Tentokráte jde o ostřejší verzi na kolečka nakrájených nakládaných utopenců spolu s feferonkou, paprikou a kyselou okurkou.

Nakládaný gothaj

Ve svařeném kořeněném nálevu naložené špalíčky nebo silnější plátky gothaje spolu s cibulí, papričkami a kořením.

Nakládaný gothajský salám

Gothajský salám, lze naložit podobně jako klasické utopence. Je skvělý proto, že se nakrájený na kostky rozleží v lednici již za 3 dny. Naložený chutná prostě skvěle.

Naložené špekáčky v marinádě

Pokud vám zbydou někdy po grilování buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si na nich můžete ihned pochutnávat.

Neplavci

Vtipná varianta klasických „utopenců“ nakrájených na kolečka a naložených spolu se zeleninou do sladkokyselého nálevu.

Pikantní nakládané špekáčky v nálevu

Úžasný studený předkrm z kvalitních špekáčků nakrájených na kolečka a naložených spolu se zeleninou do ostré kečupové marinády.

Pikantní řezy s feferony

Oloupaná kolečka špekáčků naložená ve sladkokyselém ostrém nálevu. Skvělá pochutina k pivu. Ovšem po naložení je třeba týden počkat, než se do nich pustíte! :)

Pražské klobásy (jak je dělal můj strejda Emil)

Tradiční pivní klobásy vyrobené v domácích podmínkách. Recept z minulého století z oblasti kolem Ústí nad Labem.

Smetanové klobásy (jak je dělala moje teta Mařka)

Smetanové klobásy vyrobené podle receptury z minulého století z oblasti kolem Ústí nad Labem.

Utopenci podle šéfkuchaře Pavla Pospíšila

Šéfkuchař Pavel Pospíšil získal první michelinskou hvězdu už v roce 1981, vaří pomalu 60 let, žije v Německu. Utopenci, podle jeho receptu, jsou skvělé.

Utopenci v balzamikovém octu

Balzamikový ocet se vyrábí z modrých hroznů, má tmavší barvu, příjemnou chuť i vůni. Vyzkoušejte například tyto utopence naložené v balzamikovém octu a dalších surovinách.

Utopenci v pivu

Oloupané špekáčky potřené hořčicí smíchanou s pepřem, vyskládané do sklence nadité feferonkami a cibulí, zalité pivním nálevem, týden odležené.

Uzenářská mísa

Jedna z mnoha variací na obloženou mísu z uzeniny a salátu z tlačenky, ozdobenou listy salátu a další zeleninou.

Uzenářský aspik

Aspiky patří mezi tradiční výrobky české kuchyně. Uzenářský aspik obsahuje jako základ kostičky šunkového salámu, které daly také tomuto aspiku název.

Vinné klobásy (jak je dělal můj děda Eichler)

Recept na tradiční vinné klobásy, jak je připravoval děda Eichler v minulém století.

Vuřty v pikantním nálevu

Vyzkoušejte obměnu tradičních utopenců, podle tohoto receptu je budeme nakládat do ostrého pikantního nálevu.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.