REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci v balzamikovém octu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Balzamikový ocet se vyrábí z modrých hroznů, má tmavší barvu, příjemnou chuť i vůni. Vyzkoušejte například tyto utopence naložené v balzamikovém octu a dalších surovinách.


Ingredience:
2,5 kgkvalitních špekáčků
0,5 kgcibule
200 gčervené papriky
2 ksfeferonky
plnotučná hořčice
Na nálev:
1,5 lvody
0,7 lbalzamikového octa
10 kskuliček nového koření
10 kskuliček celého pepře
4 ksbobkové listy
2 lžícecukru
1 lžícesoli

Postup:
  1. Špekáčky sloupneme, podélně nařízneme, uvnitř potřeme hořčicí, vložíme kolečka cibule
  2. Narovnáme do sklenice, střídavě prokládáme cibulí, červenou paprikou, kousky feferonek
  3. Z uvedených surovin na lák svaříme lák
  4. Teplým lákem zalijeme utopence, chvíli počkáme, až se lák vsákne, dolijeme po okraj, uzavřeme sklenici
  5. Za 4-5 dnů jsou utopenci připraveni ke konzumaci.
Doporučení:

Kdo má rád utopence kyselejší, vynechá cukr, kdo sladší, ubere ocet, přidá více cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy