Oloupané špekáčky potřené hořčicí smíchanou s pepřem, vyskládané do sklence nadité feferonkami a cibulí, zalité pivním nálevem, týden odležené.
Ingredience:
10 ks | špekáčků |
4 ks | větší cibule |
4 lžíce | plnotučné hořčice |
feferonky | |
pepř | |
Na nálev: | |
0,3 l | světlého piva |
0,1 l | octa |
8 lžic | cukru |
1 lžíce | soli |
16 ks | kuliček celého pepře |
8 ks | kuliček nového koření |
4 ks | bobkové listy |
Postup:
1. Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme, hořčici smícháme s pepřem a pomažeme rozkrojené špekáčky
2. Do každého špekáčku vložíme kroužky cibule a kousek feferonky, spíchneme párátky a narovnáme do sklenice
3. Pivo svaříme s kořením a octem, necháme chvíli vychladnout a ještě teplým nálevem zalijeme špekáčky
4. Po vychladnutí uložíme sklenici do lednice, za týden jsou špekáčky určené ke konzumaci.
Autor receptu: Dalibor Marounek