REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci v pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané špekáčky potřené hořčicí smíchanou s pepřem, vyskládané do sklence nadité feferonkami a cibulí, zalité pivním nálevem, týden odležené.


Ingredience:
10 ksšpekáčků
4 ksvětší cibule
4 lžíceplnotučné hořčice
feferonky
pepř
Na nálev:
0,3 lsvětlého piva
0,1 locta
8 lžiccukru
1 lžícesoli
16 kskuliček celého pepře
8 kskuliček nového koření
4 ksbobkové listy

Postup:

1. Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme, hořčici smícháme s pepřem a pomažeme rozkrojené špekáčky
2. Do každého špekáčku vložíme kroužky cibule a kousek feferonky, spíchneme párátky a narovnáme do sklenice
3. Pivo svaříme s kořením a octem, necháme chvíli vychladnout a ještě teplým nálevem zalijeme špekáčky
4. Po vychladnutí uložíme sklenici do lednice, za týden jsou špekáčky určené ke konzumaci.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy