REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní nakládané špekáčky v nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasný studený předkrm z kvalitních špekáčků nakrájených na kolečka a naložených spolu se zeleninou do ostré kečupové marinády.


Ingredience:
8 kskvalitních špekáčků s vyšším obsahem masa
4 kszralá rajčata
4 ksvětší sterilované okurky
3 ksčervené masité papriky
1 kschilli paprička (feferonka)
1 ksvelké cibule
Na nálev:
4 lžícekečupu
3 lžíceworcesterské omáčky
3 lžícesojové omáčky (české, klasické!)
3 lžíceplnotučné hořčice
3 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícecukru (nebo dle chuti)
mletý černý pepř
chilli koření

Postup:

1. Špekáčk nakrájíme na kolečka, také rajča­ta a kyselé okurky
2. Papriky zbavíme jadřinců, pokrájíme na drobnější kostičky (chilli či feferonku nasekáme úplně nadrobno!)
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka
4. Připravené suroviny spolu promícháme, okořeníme, nasypeme do vhodného hrnce
5. Namícháme si nálev z výše uvedených surovin, tím pak přelijeme maso a zeleninu v hrnci, opět promícháme
6. Jen krátce vše povaříme, od doby bublání vaříme asi 2 minuty, pak hrnec sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
7. Směs přendáme do sklenice s uzávěrem, necháme v lednici 2 až 3 dny odležet, aby se všechny chutě a vůně propojily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy