REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný gothaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve svařeném kořeněném nálevu naložené špalíčky nebo silnější plátky gothaje spolu s cibulí, papričkami a kořením.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkvalitního gothaje
400 gcibule
Na nálev:
0,7 dclvody
0,4 dclocta 8 %
2 lžícecukru
2 lžícesoli
2 lžičkyhořčičného semínka
1/2 lžičkypepře
6 kskuliček nového koření
4 kssušené feferonky
2 ksbobkové listy

Postup:
  1. Gothaj nakrájíme na špalíčky nebo silnější plátky, cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na „půlměsíčky“
  2. Svaříme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a ostatní koření, necháme vychladnout
  3. Do sklenice dáváme střídavě gothaj, cibuli, papričky, pak zalijeme studeným nálevem (včetně koření) a necháme nejméně týden odležet.
Doporučení:

Podáváme s pečivem jako chuťovku k pivu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy