Ve svařeném kořeněném nálevu naložené špalíčky nebo silnější plátky gothaje spolu s cibulí, papričkami a kořením.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | kvalitního gothaje |
400 g | cibule |
Na nálev: | |
0,7 dcl | vody |
0,4 dcl | octa 8 % |
2 lžíce | cukru |
2 lžíce | soli |
2 lžičky | hořčičného semínka |
1/2 lžičky | pepře |
6 ks | kuliček nového koření |
4 ks | sušené feferonky |
2 ks | bobkové listy |
Postup:
- Gothaj nakrájíme na špalíčky nebo silnější plátky, cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na “půlměsíčky”
- Svaříme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a ostatní koření, necháme vychladnout
- Do sklenice dáváme střídavě gothaj, cibuli, papričky, pak zalijeme studeným nálevem (včetně koření) a necháme nejméně týden odležet.
Podáváme s pečivem jako chuťovku k pivu.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika