REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buřty v pikantním nálevu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z variací na oblíbené utopence. Tentokráte jde o ostřejší verzi na kolečka nakrájených nakládaných utopenců spolu s feferonkou, paprikou a kyselou okurkou.


Ingredience:
1,5 kgkvalitních buřtů
2 ksvelké cibule
2-4 kssladkokyselé okurky
1-2 ksčervené masité papriky
1 ksvětší pálivá feferonka
Na nálev:
2 dlvody
1 dlocta
1 dlplnotučné hořčice
1 dlkečupu
4 lžíceworchestru
4 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:
  1. Buřty oloupeme, nakrájíme na kolečka, smícháme s proužky nakrájené cibule, červené papriky a kostičkami okurky
  2. Z výše uvedených surovin uvaříme nálev, podle chuti dochutíme solí a pepřem
  3. Vychladlým nálevem zalijeme směs buřtů a zeleniny, část nálevu uschováme, promícháme a necháme hodinu rozležet
  4. Buřty naplníme sklenice a zalijeme zbytkem nálevu, aby byly buřty ponořené
  5. Ke konzumaci jsou už po 2 dnech!
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy