REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naložené špekáčky v marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud vám zbydou někdy po grilování buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si na nich můžete ihned pochutnávat.


Ingredience:
4 kskvalitní špekáčky
3 kskyselé okurky
1-2 kscibule
Na marinádu:
4 lžícepitné vody
2 lžícekečupu (já požívám domácí kečup )
2 lžíceworcesteru
2 lžícehořčice
2 lžíceoleje
drcené chilli podle chuti
špetka cukru
špetka soli
pepř

Postup:

1. Špekáčky oloupejte, nakrájejte na kolečka, cibuli taky, okurky na nudličky a vše vložte do misky
2. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte chvíli provařit
3. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte
4. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Takto naložené špekáčky lze konzumovat už týž den!

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy