příprava za studena
Balkánský sýr v oleji
Na kostky nakrájený balkánský sýr, okořeněný, naskládaný do sklenice spolu s cibulí, nakonec zalitý olivovým olejem.
Balkánský sýr v oleji s žampiony a olivami
Recept inspirovaný řeckou kuchyní, kde se takto nakládá sýr feta. Jde o velkou dobrotu skvělou k vínu či pivu, či nějakému jinému dobrému pití.
Bylinkový sýr
Plísňový sýr promíchaný s pažitkou, petrželkou, koprem a řeřichou.
Feta marinovaná po Řecku
Další z receptů na nakládanou fetu, recept inspirovaný řeckou kuchyní. Vyzkoušejte chuť v oleji naloženého sýru vyrobeného z čerstvého ovčího a kozího mléka.
Hermelín nakládaný v pivním nálevu
Nakládaný hermelín vhodný jako předkrm nebo chutná svačinka.
Marinovaná feta
V olivovém oleji s bylinkami naložené kostky fety nebo balkánského sýra, po dvou dnech servírované s olivami jako studený předkrm nebo svačinka.
Nakládaný eidam
Milujete nakládané sýry? Zkuste si je sami připravit doma. A nezapomeňte, že není nutné nakládat jen hermelín. Skvěle chutná i eidam, který je po pár dnech dokonale proleželý a příjemně provoněný kořením. Nevěříte? Přesvědčte se následujícím receptem.
Nakládaný hermelín s bylinkami a ořechy
Vydlabané půlky hermelínů nadité směsí z vnitřků hermelínů, nasekaných ořechů a se solí utřeného česneku, zaklopené druhou půlkou hermelínu vyskládané do sklenic, proložené kolečky cibule a rozdrcenými feferonkami, posypané bylinkami, nakonec zalité olejem.
Nakládaný hermelín s tymiánem a ořechy prokládaný nivou
Hermelíny potřené ořechovou pastou, proložené plátky nivy, obložené kousky ořechů a snítky tymiánu, nakonec zalité olejem, servírované odleželé.
Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy
Hermelín vznikl pod rukama českých sýrařů po 1. světové válce jako „Přibyslavský camembert“, jeden z prvních českých měkkých sýrů s ušlechtilou bílou plísní na povrchu u nás. Vyráběl se v Hesově u Přibyslavi v mlékárenském družstvu, které je dnes známé jako Pribina.
Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty
Pastou z nakládaných rajčat, feferonky, kaparů, bazalky a česneku, potřené půlky hermelínů, vždy dvě půlky spojené k sobě, vyskládané do sklenic spolu s kořením, nakonec zalité olejem. Vhodné ke konzumaci za 4-5 dní!
Nakládaný hermelín V.
Na trojúhelníčky nakrájená kolečka hermelínu, proložená cibulí, česnekem, kořením a masitou paprikou, posypaná tymiánem a chilli, sýr nakonec zalitý olejem, ke konzumaci vhodný nejdříve za 4 dny.
Nakládaný hermelín VI.
Další variace na velmi oblíbené téma, tedy na hermelín naložený v oleji spolu s olivami, feferonkami, česnekem a dalšími dobrotami.
Nakládaný ovčí sýr
Ovčí sýr lze využít jako jednu z ingrediencí do slaných závinů, rovněž s ním můžete ozvláštnit tradiční francouzský koláč neboli quiche. Díky podobnosti s balkánským sýrem je vynikající také do salátů, kde jej může nahradit. Chuť je ale daleko výraznější. Sýr z ovčího mléka se hodí také k nakládání.
Pikantní romadurové kousky
Naložené vyzrálé romadury v oleji, obalené ve směsi koření, proložené cibulí, česnekem a chilli papričkami. Skvělé mlsání k pivu či vínu.
Roláda z toustového chleba
Toustový chleba zatočený do tvaru rolády, obložený plátkovým a taveným sýrem, šunkou, paprikou …
Romadůr v pivu
Kostky z romadůru naložené v pivním nálevu.
Sýrová mísa
Mísa vyskládaná několika druhy sýrů, zdobená ořechy a ovocem.
Sýrová roláda
Ze dvou balíčků plátkového sýra, šunky a pikantní náplně připravená chutná roláda.
Sýrová roláda II.
Jedna z variant chutné rolády připravené z plátků eidamu, taveného sýra, sterilované okurky, vejce a Liptovské pomazánky.
- 1
- 2
- Následující
reklama