REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Balkánský sýr v oleji

Na kostky nakrájený balkánský sýr, okořeněný, naskládaný do sklenice spolu s cibulí, nakonec zalitý olivovým olejem.

Balkánský sýr v oleji s žampiony a olivami

Recept inspirovaný řeckou kuchyní, kde se takto nakládá sýr feta. Jde o velkou dobrotu skvělou k vínu či pivu, či nějakému jinému dobrému pití.

Bylinkový sýr

Plísňový sýr promíchaný s pažitkou, petrželkou, koprem a řeřichou.

Feta marinovaná po Řecku

Další z receptů na nakládanou fetu, recept inspirovaný řeckou kuchyní. Vyzkoušejte chuť v oleji naloženého sýru vyrobeného z čerstvého ovčího a kozího mléka.

Hermelín nakládaný v pivním nálevu

Nakládaný hermelín vhodný jako předkrm nebo chutná svačinka.

Marinovaná feta

V olivovém oleji s bylinkami naložené kostky fety nebo balkánského sýra, po dvou dnech servírované s olivami jako studený předkrm nebo svačinka.

Nakládaný eidam

Milujete nakládané sýry? Zkuste si je sami připravit doma. A nezapomeňte, že není nutné nakládat jen hermelín. Skvěle chutná i eidam, který je po pár dnech dokonale proleželý a příjemně provoněný kořením. Nevěříte? Přesvědčte se následujícím receptem.

Nakládaný hermelín s bylinkami a ořechy

Vydlabané půlky hermelínů nadité směsí z vnitřků hermelínů, nasekaných ořechů a se solí utřeného česneku, zaklopené druhou půlkou hermelínu vyskládané do sklenic, proložené kolečky cibule a rozdrcenými feferonkami, posypané bylinkami, nakonec zalité olejem.

Nakládaný hermelín s tymiánem a ořechy prokládaný nivou

Hermelíny potřené ořechovou pastou, proložené plátky nivy, obložené kousky ořechů a snítky tymiánu, nakonec zalité olejem, servírované odleželé.

Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Hermelín vznikl pod rukama českých sýrařů po 1. světové válce jako „Přibyslavský camembert“, jeden z prvních českých měkkých sýrů s ušlechtilou bílou plísní na povrchu u nás. Vyráběl se v Hesově u Přibyslavi v mlékárenském družstvu, které je dnes známé jako Pribina.

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty

Pastou z nakládaných rajčat, feferonky, kaparů, bazalky a česneku, potřené půlky hermelínů, vždy dvě půlky spojené k sobě, vyskládané do sklenic spolu s kořením, nakonec zalité olejem. Vhodné ke konzumaci za 4-5 dní!

Nakládaný hermelín V.

Na trojúhelníčky nakrájená kolečka hermelínu, proložená cibulí, česnekem, kořením a masitou paprikou, posypaná tymiánem a chilli, sýr nakonec zalitý olejem, ke konzumaci vhodný nejdříve za 4 dny.

Nakládaný hermelín VI.

Další variace na velmi oblíbené téma, tedy na hermelín naložený v oleji spolu s olivami, feferonkami, česnekem a dalšími dobrotami.

Nakládaný ovčí sýr

Ovčí sýr lze využít jako jednu z ingrediencí do slaných závinů, rovněž s ním můžete ozvláštnit tradiční francouzský koláč neboli quiche. Díky podobnosti s balkánským sýrem je vynikající také do salátů, kde jej může nahradit. Chuť je ale daleko výraznější. Sýr z ovčího mléka se hodí také k nakládání.

Pikantní romadurové kousky

Naložené vyzrálé romadury v oleji, obalené ve směsi koření, proložené cibulí, česnekem a chilli papričkami. Skvělé mlsání k pivu či vínu.

Roláda z toustového chleba

Toustový chleba zatočený do tvaru rolády, obložený plátkovým a taveným sýrem, šunkou, paprikou …

Romadůr v pivu

Kostky z romadůru naložené v pivním nálevu.

Sýrová mísa

Mísa vyskládaná několika druhy sýrů, zdobená ořechy a ovocem.

Sýrová roláda

Ze dvou balíčků plátkového sýra, šunky a pikantní náplně připravená chutná roláda.

Sýrová roláda II.

Jedna z variant chutné rolády připravené z plátků eidamu, taveného sýra, sterilované okurky, vejce a Liptovské pomazánky.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.