REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná feta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V olivovém oleji s bylinkami naložené kostky fety nebo balkánského sýra, po dvou dnech servírované s olivami jako studený předkrm nebo svačinka.


Ingredience:
400 gfety nebo balkánského sýra Naše bio
100 gzelených a černých oliv
2 dlolivového oleje Billa
4 ksstroužky česneku
1 hrstnasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta)
šťáva z jedné limetky
zrnka celého pepře
sůl

Postup:

1. Sýr nakrájíme na kostičky
2. Z oleje, rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravíme marinádu, do které naložíme sýr a necháme 2 dny v chladu odležet
3. Marinovaný sýr podáváme posypaný olivami, chutná výborně s domácím pečivem.

Doporučení:

Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.

Poznámka:

Feta – Drolivý řecký měkký sýr vyráběný z ovčího nebo kozího mléka, případně z obou. Připomíná osolený tvrdý tvaroh.Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy