Nakládaný hermelín vhodný jako předkrm nebo chutná svačinka.
Ingredience:
4 ks | hermelíny |
3 ks | cibule |
3 ks | bobkové listy |
1 ks | palička česneku |
1 snítka | rozmarýnu |
2 lžíce | nakládaných chilli papriček |
2 lžíce | balzamikového octa |
0,5 dl | světlého piva |
několik černých oliv | |
drcený pepř | |
sůl | |
olivový olej |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, polovinu stroužků česneku nakrájíme na plátky
2. Hermelíny nakrojíme ze dvou třetin a dovnitř každého vložíme plátky česneku, kolečka cibule a chilli papričky
3. Plněné hermelíny naskládáme do sklenice, přidáme k nim bobkové listy, olivy, zbylé stroužky česneku a snítku rozmarýnu
4. Olivový olej smícháme s pivem, octem, dochutíme solí a pepřem
5. Nálevem zalijeme hermelíny až po povrch, sklenici uzavřeme a dáme na den uležet při pokojové teplotě, pak naložené sýry skladujeme v lednici.