REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Feta marinovaná po Řecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů na nakládanou fetu, recept inspirovaný řeckou kuchyní. Vyzkoušejte chuť v oleji naloženého sýru vyrobeného z čerstvého ovčího a kozího mléka.


Ingredience:
400 gfety
5 ksrajčat v oleji
2 ksstroužky česneku
2 ksčerstvé chilli papričky
1 hrstčerných oliv a k podávání
2 snítkyčerstvého tymiánu
2 snítkyrozmarýnu
2 snítkyoregana
2 snítkyšalvěje
cca 3 dclolivového oleje
hrubě drcený barevný pepř
K podávání: ajvar, bílý chléb středomořského typu nebo pita, beraní rohy, černé olivy

Postup:
  1. Sýr vyndejte na prkénko a nakrájejte na kostky o hraně cca 2 cm
  2. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnku s olivovým olejem
  3. Bylinky posekejte nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky – vypadá to hezky
  4. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekejte nahrubo
  5.  Všechny tyto suroviny pak vmíchejte do česnekového oleje
  6. Do sklenice dávejte vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijte ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujte, dokud nebude sklenice plná, kostky sýra by měly být zcela ponořené
  7. Sklenice přikryjte Easy cut fólií a nechte v chladu odležet nejméně dva dny
  8. Podávejte s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto jídla, olivami a beraními rohy.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy