REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný eidam

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Milujete nakládané sýry? Zkuste si je sami připravit doma. A nezapomeňte, že není nutné nakládat jen hermelín. Skvěle chutná i eidam, který je po pár dnech dokonale proleželý a příjemně provoněný kořením. Nevěříte? Přesvědčte se následujícím receptem.


Ingredience:
200 geidamu v celku
3 ksstroužky česneku
3 kschilli papričky
1 ksčervená cibule
pár kuliček nového koření
pár kuliček pepře
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
olej – slunečnicový, nebo řepkový

Postup:
  1. Eidam nakrájejte na kostičky (asi 1×1 až 2×2 cm velké)
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte a rozbijte a tymián oberte z větviček
  3. Do sklenice postupně skládejte sýr, cibuli a přidávejte i další ingredience
  4. Chilli papričky můžete přidat celé, nebo je nakrájet – podle toho, jak pikantní nálev si přejete
  5. Až bude sklenice plná, zalijte ji olejem tak, aby vše bylo ponořeno
  6. Sklenicí několikrát bouchněte, aby unikly vzduchové bublinky a poté ji zavřete
  7. Uložte na 5 – 7 dnů do lednice
  8. Před podáváním nechte několik hodin odstát při pokojové teplotě.
Poznámka:

Zdroj: akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy