Na trojúhelníčky nakrájená kolečka hermelínu, proložená cibulí, česnekem, kořením a masitou paprikou, posypaná tymiánem a chilli, sýr nakonec zalitý olejem, ke konzumaci vhodný nejdříve za 4 dny.
Ingredience:
4 ks | hermelíny |
4 ks | stroužky česneku |
8 ks | kuliček nového koření |
2 ks | červené cibule |
1 ks | červené masité papriky |
chilli | |
olej | |
sklenice o objemu 2 l |
Postup:
1. Hermelíny nakrájíme, každý na 6 trojúhelníčků
2. Na dno čistě vymyté 2 litrové sklenice dáme kolečka cibule, pár plátků česneku, nové koření, přidáme kousky hermelínu, ty posypeme tymiánem a chilli, pak přidáme papriku nakrájenou na proužky, cibuli a česnek, takto střídavě naplním celou sklenici 3. Nakonec ingredience ve sklenici zalijeme olejem a necháme v chladu minimálně 4 dny rozležet.
Podáváme s rohlíky, bagetami či chlebem.