Další variace na velmi oblíbené téma, tedy na hermelín naložený v oleji spolu s olivami, feferonkami, česnekem a dalšími dobrotami.
Ingredience:
4 ks | vyzrálé hermelíny |
2 ks | menší cibule |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | nakládané barevné rohy |
feferonová pasta (harisa) | |
kvalitní slunečnicový olej | |
několik feferonek | |
pár oliv | |
Koření: | |
8 ks | kuliček černého pepře |
4 ks | kuličky nového koření |
2 ks | bobkové listy |
špetka tymiánu | |
Ostatní: | |
vhodná sklenice s uzávěrem, párátka |
Postup:
1. Sýry prokrojíme, pomažeme česnekovou pastou, dáme mezi dvě půlky pokrájenou cibuli, každý hermelín spíchneme párátky
2. Připravené hermelíny navrstvíme do sklenice spolu s ostatními surovinami a kořením, nakonec vše zalijeme olejem
3. Dáme do chladna a necháme odpočívat alespoň 5 dní.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika