Pastou z nakládaných rajčat, feferonky, kaparů, bazalky a česneku, potřené půlky hermelínů, vždy dvě půlky spojené k sobě, vyskládané do sklenic spolu s kořením, nakonec zalité olejem. Vhodné ke konzumaci za 4-5 dní!
Ingredience:
4 ks | hermelíny |
2 ks | cibule |
2-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší feferonky |
1 balení | sušená rajčata naložená v oleji |
1 balení | kapary |
čerstvá bazalka | |
celý pepř | |
olej na zalití |
Postup:
1. Rajčata, česnek, feferonku, kapary a bazalku posekáme v mixéru
2. Hermelíny rozkrojíme na poloviny, vždy jednu z nich potřeme směsí a poklademe kolečky cibule, přiklopíme druhou půlkou a důkladně přimáčkneme
3. Naskládáme je do vhodné sklenice, proložíme cibulí, česnekem, pepřem a feferonkami (můžete přidat i listy bazalky, já na ni pak zapomněla :-) ) a celé zalijeme olejem
4. Necháme v lednici řádně proležet několik dní (cca 4-5 dní).
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….