REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hermelín s tymiánem a ořechy prokládaný nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelíny potřené ořechovou pastou, proložené plátky nivy, obložené kousky ořechů a snítky tymiánu, nakonec zalité olejem, servírované odleželé.


Ingredience:
4 kshermelíny nebo podobné sýry s bílou plísní
2-3 ksstroužky česneku
250 gnivy
2-3 lžícerostlinného oleje
1 hrstjader vlašských ořechů
několik snítek tymiánu
bílý pepř
sůl
Ostatní:
vlašské ořechy a snítky tymiánu do sklenice, olej na zalití

Postup:
  1. Nejprve si připravíme ořechovou pastu; hrst jader vlašských ořechů nasypeme do nádoby mixéru, přidáme několik snítek tymiánu, stroužky česneku, zakápneme trochou oleje, osolíme, okořeníme pepřem, chvíli vše mixujeme
  2. Hermelíny podélně rozkrojíme, vnitřní strany potřeme ořechovou pastou, vždy mezi dvě půlky vložíme plátky nivy, přiklopíme, trochu zmáčkneme, můžeme je přepůlit (půjdou tak lépa vkládat do sklenice a později vytahovat) a opatrně vložíme do vhodné sklenice, skládáme jeden sýr na druhý, prokládáme kousky jadérek vlašských ořechů a snítky tymiánu
  3. Vyskládané sýry ve sklenicích zalijeme olejem a to až po vrch
  4. Uzavřenou sklenici necháme v lednici odležet 2 až 3 dny, pokud spěcháme, necháme sýry stát 24 hodin v pokojové teplotě, pak je již můžeme servírovat.
Doporučení:

Pikantní variantu získáme, přidáme li do sklenice k hermelínům jednu až dvě na kolečka nakrájené chilli papričky. Hermelín můžeme nahradit i jiným plísňovým sýrem, například camembertem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Kulinářské cestování: vůně různých koutů světa i u vás doma

Zkuste si pustit trošku světa do své kuchyně. Vyzkoušejte recepty z různých krajin a přesuňte se za jediný den z Mexika až do Austrálie. Nemusíte se bát, nebudete potřebovat žádné speciální ingredience, postačí vám lokální potraviny. Pozor si však dejte na jejich kvalitu, ta totiž tvoří základ každého kulinářského úspěchu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy