REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hermelín s tymiánem a ořechy prokládaný nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelíny potřené ořechovou pastou, proložené plátky nivy, obložené kousky ořechů a snítky tymiánu, nakonec zalité olejem, servírované odleželé.


Ingredience:
4 kshermelíny nebo podobné sýry s bílou plísní
2-3 ksstroužky česneku
250 gnivy
2-3 lžícerostlinného oleje
1 hrstjader vlašských ořechů
několik snítek tymiánu
bílý pepř
sůl
Ostatní:
vlašské ořechy a snítky tymiánu do sklenice, olej na zalití

Postup:
  1. Nejprve si připravíme ořechovou pastu; hrst jader vlašských ořechů nasypeme do nádoby mixéru, přidáme několik snítek tymiánu, stroužky česneku, zakápneme trochou oleje, osolíme, okořeníme pepřem, chvíli vše mixujeme
  2. Hermelíny podélně rozkrojíme, vnitřní strany potřeme ořechovou pastou, vždy mezi dvě půlky vložíme plátky nivy, přiklopíme, trochu zmáčkneme, můžeme je přepůlit (půjdou tak lépa vkládat do sklenice a později vytahovat) a opatrně vložíme do vhodné sklenice, skládáme jeden sýr na druhý, prokládáme kousky jadérek vlašských ořechů a snítky tymiánu
  3. Vyskládané sýry ve sklenicích zalijeme olejem a to až po vrch
  4. Uzavřenou sklenici necháme v lednici odležet 2 až 3 dny, pokud spěcháme, necháme sýry stát 24 hodin v pokojové teplotě, pak je již můžeme servírovat.
Doporučení:

Pikantní variantu získáme, přidáme li do sklenice k hermelínům jednu až dvě na kolečka nakrájené chilli papričky. Hermelín můžeme nahradit i jiným plísňovým sýrem, například camembertem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy