REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hermelín s tymiánem a ořechy prokládaný nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelíny potřené ořechovou pastou, proložené plátky nivy, obložené kousky ořechů a snítky tymiánu, nakonec zalité olejem, servírované odleželé.


Ingredience:
4 kshermelíny nebo podobné sýry s bílou plísní
2-3 ksstroužky česneku
250 gnivy
2-3 lžícerostlinného oleje
1 hrstjader vlašských ořechů
několik snítek tymiánu
bílý pepř
sůl
Ostatní:
vlašské ořechy a snítky tymiánu do sklenice, olej na zalití

Postup:
  1. Nejprve si připravíme ořechovou pastu; hrst jader vlašských ořechů nasypeme do nádoby mixéru, přidáme několik snítek tymiánu, stroužky česneku, zakápneme trochou oleje, osolíme, okořeníme pepřem, chvíli vše mixujeme
  2. Hermelíny podélně rozkrojíme, vnitřní strany potřeme ořechovou pastou, vždy mezi dvě půlky vložíme plátky nivy, přiklopíme, trochu zmáčkneme, můžeme je přepůlit (půjdou tak lépa vkládat do sklenice a později vytahovat) a opatrně vložíme do vhodné sklenice, skládáme jeden sýr na druhý, prokládáme kousky jadérek vlašských ořechů a snítky tymiánu
  3. Vyskládané sýry ve sklenicích zalijeme olejem a to až po vrch
  4. Uzavřenou sklenici necháme v lednici odležet 2 až 3 dny, pokud spěcháme, necháme sýry stát 24 hodin v pokojové teplotě, pak je již můžeme servírovat.
Doporučení:

Pikantní variantu získáme, přidáme li do sklenice k hermelínům jednu až dvě na kolečka nakrájené chilli papričky. Hermelín můžeme nahradit i jiným plísňovým sýrem, například camembertem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy