Naložené vyzrálé romadury v oleji, obalené ve směsi koření, proložené cibulí, česnekem a chilli papričkami. Skvělé mlsání k pivu či vínu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vyzrálé romadury |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 lžíce | sušených feferonek |
mletá pálivá paprika | |
celé nové koření | |
sušený česnek | |
drcený kmín | |
bobkový list | |
kouřová sůl | |
tymián | |
pepř | |
olej |
Postup:
- Do misky připravíme směs ze sušeného česneku, pálivé papriky, kouřové soli, drceného kmínu a pepře, pečlivě ve směsi obalíme kousky romaduru, které jsme si nakrájeli na osminy
- Do vymyté a vysušené sklenice klademe střídavě cibuli, česnek, celé koření, feferonky a kousky romaduru
- Nakonec vše zalijeme olejem, dáme do chladu a necháme deset dní odpočinout.
Podáváme s opečeným pečivem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika