REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní romadurové kousky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené vyzrálé romadury v oleji, obalené ve směsi koření, proložené cibulí, česnekem a chilli papričkami. Skvělé mlsání k pivu či vínu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvyzrálé romadury
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 lžícesušených feferonek
mletá pálivá paprika
celé nové koření
sušený česnek
drcený kmín
bobkový list
kouřová sůl
tymián
pepř
olej

Postup:
  1. Do misky připravíme směs ze sušeného česneku, pálivé papriky, kouřové soli, drceného kmínu a pepře, pečlivě ve směsi obalíme kousky romaduru, které jsme si nakrájeli na osminy
  2. Do vymyté a vysušené sklenice klademe střídavě cibuli, česnek, celé koření, feferonky a kousky romaduru
  3. Nakonec vše zalijeme olejem, dáme do chladu a necháme deset dní odpočinout.
Doporučení:

Podáváme s opečeným pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy