REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Avokádový chlebíček

Větší než jednohubka a menší než klasický obložený chléb, to je český chlebíček. Žádná oslava se bez něj neobejde, ta silvestrovská obzvlášť. Připravte si tuto dobrotu na dvě až tři kousnutí v odlehčené verzi s avokádem, kterou si můžete s klidným svědomím dopřát i při dietě. 

Avokádový toast s opečenou trhanou hlívou

Recept ze zralého avokáda je z pera kuchařky Chili Ta, má nádech exotiky a dostatek křupavosti. Tu mu propůjčuje nejenom toust, ale i opečená hlíva. Na množství ingrediencí vypadá recept trochu složitější. Kdo se ale nezalekne a vyzkouší, nebude litovat. Základem je avokádový mash – směs podobná guacamole.

Avokádový toust

Na sucho opečené plátky toustového chleba potřené Mascarpone nebo pomazánkovým máslem, obložené avokádem a bylinkami, servírované dochucené pepřem.

Budapešťská pomazánka na bagetách

Tvaroh smíchaný s kostičkami nakládaných paprik a cibulí, dochucený kořením, pomazánka pak servírovaná nakrájená na plátcích francouzské bagety.

Celozrnný toust s mandlovou májkou, špízem z kuřecích srdíček a mandlemi

Na sucho opečené plátky celozrnného chleba potřené mandlovou Májkou a obložené špízky z kuřecích srdíček a cibule, ozdobené praženými mandlemi.

Francouzský toust s letním ovocem

Vaječné tousty obložené letním ovocem, dochucené medem nebo čokoládou a skořicí, ozdobené šlehačkou a mátou.

Houbové topinky se zeleninou a sýrem

Houbové směsi na topinkách jsou velmi oblíbené. Toto je recept na jednu z variant těchto houbových topinek bez masa, která je vhodná i pro vegetariány a zastánce zdravé výživy. Topinky či tousty, obložené směsí podle tohoto receptu, mají pikantní ostrou chuť.

Hříbkové tousty

Toasty opečené dozlatova s hříbkovou směsí z cibule, papriky, vína a koření, posypané strouhaným sýrem a v troubě zapečené dozlatova.

Chlebíčky s drůbežími játry

Chlebíčky potřené směsí z marinovaných jater podušených na slanině spolu s cibulí a česnekem, servírované posypané petrželkou a zrníčky granátového jablka.

Jarní hráškový chlebíček s bazalkou

Vyberte si své oblíbené bylinky, saláty, okurky, mrkev… a udělejte si velký chlebíčkový jarní večírek. Vyzkoušejte například i tento recept na chlebíček připravený z čerstvého chleba, hrášku, šalotky, bazalkových lístků…

Jarní chlebíček s avokádem, ředkvičkami, vejcem a rajčátky

Ani při přípravě tohoto jídla bychom neměli zapomínat na důležitost neplýtvání. Využívejme suroviny na maximum. Kreativita nemá hranic – kombinace měkkého avokáda s plátky čerstvého rajčete a nasekanou petrželí je lákavá právě ve spojení křupavého chleba.

Jarní chlebíček s vajíčky a majonézou

Udělejte si chlebíčkový jarní večírek a využijte například i tento recept na chlebíček obložený domácí vajíčkovou pomazánkou, ozdobený kolečkem vejce, špetkou chilli vloček, snítky řapíkatého celeru a nasekanou pažitkou.

Kačenky na topinkách

Kačenka česká – Ptychoverpa bohemica (viz náš atlas hub) je mezi houbaři velmi ceněná houba časným růstem. Její růst nyní vrcholí. Vyzkoušejte z nich připravit chutnou směs na topinky, či toasty například podle tohoto osvědčeného receptu.

Plátky chleba se šlehanými vejci po římsku

Plátky bílého chleba pokapané vlažným mlékem, obalené v ušlehaných a osolených vejcích, zprudka opečené z obou stran na pánvi na oleji.

Pomazánka z mozečku

Spařený, studenou vodou přelitý vepřový mozeček podušený spolu s cibulí, paprikou a žampiony. Teplá pomazánka natřená na plátky veky, ty posypané sýrem a v troubě zapečené.

Růžovky na topinkách

Kloboučky mladých růžovek podávané na topinkách opečených na sucho patří ke klasice houbařské kuchyně. Jde o velkou dobrotu, chuťovky skvělou k dobře vychlazenému pivu či vínu.

Rychlá valentýnská dobrota

Správné snídani pro náš milovaný protějšek by neměla chybět překvapivá tečka. Ideálně i s vyznáním lásky!

Rychlé houbové toasty

Rychlá teplá směs z mladých hříbků, pancetty a pórku dochucená worchestrem, citronovou šťávou, pepřem a solí, servírovaná na opečeném toustovém chlebu.

Skořicové tousty s medovým máslem

Plátky chleba nebo veky potřené máslem, opečené na plechu (pánvi), servírované teplé, poprášené skořicí a potřené medovým máslem.

Smaženice na topince

Smaženici si dělá doma každý milovník hub. Ale už jste ji zkoušeli servírovat na čerstvě opečených topinkách? Jde o skvělou kombinaci.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.