ostatní
Avokádový chlebíček
Větší než jednohubka a menší než klasický obložený chléb, to je český chlebíček. Žádná oslava se bez něj neobejde, ta silvestrovská obzvlášť. Připravte si tuto dobrotu na dvě až tři kousnutí v odlehčené verzi s avokádem, kterou si můžete s klidným svědomím dopřát i při dietě.
Avokádový toust
Na sucho opečené plátky toustového chleba potřené Mascarpone nebo pomazánkovým máslem, obložené avokádem a bylinkami, servírované dochucené pepřem.
Budapešťská pomazánka na bagetách
Tvaroh smíchaný s kostičkami nakládaných paprik a cibulí, dochucený kořením, pomazánka pak servírovaná nakrájená na plátcích francouzské bagety.
Celozrnný toust s mandlovou májkou, špízem z kuřecích srdíček a mandlemi
Na sucho opečené plátky celozrnného chleba potřené mandlovou Májkou a obložené špízky z kuřecích srdíček a cibule, ozdobené praženými mandlemi.
Francouzský toust s letním ovocem
Vaječné tousty obložené letním ovocem, dochucené medem nebo čokoládou a skořicí, ozdobené šlehačkou a mátou.
Houbové topinky se zeleninou a sýrem
Houbové směsi na topinkách jsou velmi oblíbené. Toto je recept na jednu z variant těchto houbových topinek bez masa, která je vhodná i pro vegetariány a zastánce zdravé výživy. Topinky či tousty, obložené směsí podle tohoto receptu, mají pikantní ostrou chuť.
Hříbkové tousty
Toasty opečené dozlatova s hříbkovou směsí z cibule, papriky, vína a koření, posypané strouhaným sýrem a v troubě zapečené dozlatova.
Chlebíčky s drůbežími játry
Chlebíčky potřené směsí z marinovaných jater podušených na slanině spolu s cibulí a česnekem, servírované posypané petrželkou a zrníčky granátového jablka.
Kačenky na topinkách
Kačenka česká – Ptychoverpa bohemica (viz náš atlas hub) je mezi houbaři velmi ceněná houba časným růstem. Její růst nyní vrcholí. Vyzkoušejte z nich připravit chutnou směs na topinky, či toasty například podle tohoto osvědčeného receptu.
Plátky chleba se šlehanými vejci po římsku
Plátky bílého chleba pokapané vlažným mlékem, obalené v ušlehaných a osolených vejcích, zprudka opečené z obou stran na pánvi na oleji.
Pomazánka z mozečku
Spařený, studenou vodou přelitý vepřový mozeček podušený spolu s cibulí, paprikou a žampiony. Teplá pomazánka natřená na plátky veky, ty posypané sýrem a v troubě zapečené.
Růžovky na topinkách
Kloboučky mladých růžovek podávané na topinkách opečených na sucho patří ke klasice houbařské kuchyně. Jde o velkou dobrotu, chuťovky skvělou k dobře vychlazenému pivu či vínu.
Rychlá valentýnská dobrota
Správné snídani pro náš milovaný protějšek by neměla chybět překvapivá tečka. Ideálně i s vyznáním lásky!
Rychlé houbové toasty
Rychlá teplá směs z mladých hříbků, pancetty a pórku dochucená worchestrem, citronovou šťávou, pepřem a solí, servírovaná na opečeném toustovém chlebu.
Skořicové tousty s medovým máslem
Plátky chleba nebo veky potřené máslem, opečené na plechu (pánvi), servírované teplé, poprášené skořicí a potřené medovým máslem.
Smaženice na topince
Smaženici si dělá doma každý milovník hub. Ale už jste ji zkoušeli servírovat na čerstvě opečených topinkách? Jde o skvělou kombinaci.
Svěží mátové tzatziki na celozrnném chlebu
Zrnochléb z řady Fit den značky Penam namazaný pomazánkou inspirovanou slavnými řeckými tzatziki.
Teplé chlebíčky s houbami
Obložené topinky s houbami podušenými na másle spolu s vejci.
Toasty s jablky a ořechy
Plátky tmavého chleba pomazané máslem, obložené plátky jablek a sýrem, posypané mletou paprikou a nasekanými jádry vlašských ořechů.
Toasty s játrovou paštikou
Teplé toasty potřené paštikovou pomazánkou, ozdobené nastrouhanými vařenými vejci a kapií.
- 1
- 2
- Následující
reklama