REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkové tousty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toasty opečené dozlatova s hříbkovou směsí z cibule, papriky, vína a koření, posypané strouhaným sýrem a v troubě zapečené dozlatova.


Ingredience:
600 g čerstvých hřibů (nebo jiných hub)
200 g strouhaného tvrdého sýra
200 mlbílého nebo červeného vína
3 lžícemásla
1 lžičkavegety
1/2 lžičkyprovensálského koření
16 ksplátků toustového chleba
3 ksbarevné papriky
2 kscibule
listový salát

Postup:

1. Na rozehřátém másle lehce osmahneme očištěné, na tenké plátky nakrájené hříbky, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné na nudličky nakrájené papriky a vše orestujeme
2. Ochutíme provensálským kořením, vegetou, podlijeme vínem, promícháme a dusíme na mírném ohni asi 15 minut
3. Toasty opečeme nasucho dozlatova, pak na ně navrstvíme hříbkovou směs, posypeme strouhaným sýrem, v troubě 3 minuty zapečeme a hotové ozdobíme salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy