Chlebíčky potřené směsí z marinovaných jater podušených na slanině spolu s cibulí a česnekem, servírované posypané petrželkou a zrníčky granátového jablka.
Ingredience:
500 g | drůbežích jater |
100 g | slaniny |
200 ml | portského vína |
1 lžíce | oleje |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | chlebové bagety |
hrubo nadrcený pepř | |
nasekaná plocholistá petrželka | |
zrníčka granátového jablka | |
sůl |
Postup:
1. Játra pečlivě odblaníme, nakrájíme na menší kousky, dáme do mísy, zalijeme portským vínem a necháme alespoň 5 minut marinovat
2. V pánvi orestujeme na rozehřátém oleji na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku a osmahneme
3. Z marinovaných jater slijeme víno (které dáme stranou), necháme okapat a pak je vložíme do pánve ke slanině, cibuli, česneku a osmahneme je, potom vlijeme zbytek vína z marinování, přidáme na hrubo podrcený pepř a játra ve víně ještě asi 10 minut podusíme, nakonec osolíme
4. Bagetu nakrájíme na plátky, játrovou směs rozložíme na plátky, posypeme na drobno nasekanou petrželkou a zrníčky granátového jablka.