REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebíčky s drůbežími játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebíčky potřené směsí z marinovaných jater podušených na slanině spolu s cibulí a česnekem, servírované posypané petrželkou a zrníčky granátového jablka.


Ingredience:
500 gdrůbežích jater
100 gslaniny
200 mlportského vína
1 lžíceoleje
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 kschlebové bagety
hrubo nadrcený pepř
nasekaná plocholistá petrželka
zrníčka granátového jablka
sůl

Postup:

1. Játra pečlivě odblaníme, nakrájíme na menší kousky, dáme do mísy, zalijeme portským vínem a necháme alespoň 5 minut marinovat
2. V pánvi orestujeme na rozehřátém oleji na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku a osmahneme
3. Z marinovaných jater slijeme víno (které dáme stranou), necháme okapat a pak je vložíme do pánve ke slanině, cibuli, česneku a osmahneme je, potom vlijeme zbytek vína z marinování, přidáme na hrubo podrcený pepř a játra ve víně ještě asi 10 minut podusíme, nakonec osolíme
4. Bagetu nakrájíme na plátky, játrovou směs rozložíme na plátky, posypeme na drobno nasekanou petrželkou a zrníčky granátového jablka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy