REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnný toust s mandlovou májkou, špízem z kuřecích srdíček a mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sucho opečené plátky celozrnného chleba potřené mandlovou Májkou a obložené špízky z kuřecích srdíček a cibule, ozdobené praženými mandlemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky celozrnného chleba
4 ksstroužky česneku
2 ksčervené cibule
200 gkuřecích srdíček
20 gplátkových mandlí
1 konzervaMájka mandlová
2 lžíceolivového oleje
4 clkoňaku
snítka bazalky
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky chleba opečeme na sucho, plátky mandlí opražíme na sucho
2. Bazalku nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí a vše smícháme s olejem, očištěnými srdíčky, solí a pepřem
3. Cibuli nakrájíme na větší klínky
4. Na párátko napícháme kuřecí srdíčka střídavě s klínky cibule, vše opečeme na pánvi, zakápneme koňakem a krátce podusíme
5. Opečený chleba pomažeme májkou, na májku stáhneme srdíčka s cibulí z párátek, posypeme praženými mandlemi.

Poznámka:

Zdroj: Škola Foodstylingu Ondřeje Slaniny: www.receptyschuti.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy