REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší recepty na domácí sekanou – TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tomto výběru vyzkoušených receptů na seknou najdete recepty nejen na klasickou sekanou z mletého hovězího, vepřového, kuřecího či například králičího masa, ale také na zdravé varianty sekané, například na sekanou z červené řepy, cukety, či z červené čočky a ořechů. A mysleli jsme i na vaše čtyřnohé kamarády a do TOP 16-ti receptů na sekanou jsem zařadili dokonce sekanou pro pejsky. Tak neváhejte, inspirujte se u nás a vyzkoušejte některý z našich skvělých receptů!


Podrobné recepty se objeví po kliknutí na název nebo fotografii příslušného receptu!

 

1.

Lahůdková sekaná pečená v remosce – V remosce upečená sekaná z mletého vepřového masa, cibule, česneku, papriky, vejce, rohlíků a koření.

 

2.

Sekaná plněná párky – Šiška z mletého masa upečená nejprve v alobalu, pak dopečená rozbalená pěkně na barvu, plněné dlouhými párky nebo klobáskami.

 

3.

Kuřecí sekaná – Pomleté kuřecí maso promíchané s vejci, strouhankou, orestovanou zeleninou a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru šišky a upečené v troubě dozlatova.

 

4.

Pastýřská sekaná – Sekaná pečeně patří mezi klasiku české kuchyně, ovšem podle tohoto receptu upečená sekaná je tak trochu netradiční recept. O co tedy jde? Jde o ochucené mleté maso zapečené s bramborovou kaší.

 

5.

Krůtí sekaná plněná sýrem – Pomleté krůtí maso pokladené sýrem, vytvarované do tvaru šišky, upečené v troubě dozlatova.

 

6.

Dančí sekaná – Přední odkrojky masa z daňka nebo zvěřina stažená z krku daňka, žebírek atd. umletá na masovém strojku společně s namočenými rohlíky. Masová směs je pak uvařená v páře.

 

7.

Čočkovo-ořechová sekaná s balzamikovým glazé – Recept na veganské velikonoční menu, konkrétně na úžasnou sekanou bez kousku masa, přesto moa a moc dobrou, kterou určitě ocení i masožravci.

 

8.

Domácí bavorská sekaná – Receptů na opravdu jemnou bavorskou sekanou existuje stovky. Vyzkoušejte tento náš ověřený recept prověřený několika skvělými kuchařkami.

 

9.

Sekaná v kabátku – Předpečená sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, obalená v prochladlém těstě, zabalená, dopečená v troubě pěkně dozlatova.

 

10.

Sekaná z pečené červené řepy – Tento recept je pro vegany, ale může chutnat i milovníkům pojídání masa. Jde o sekanou připravenou z pečené červené řepy, černých fazolí, mrkve a dalších surovin, upečenou v troubě a servírovanou nakrájenou na plátky.

 

11.

Štičí sekaná – V troubě upečená sekaná z napařeného, důkladně kostí zbaveného masa štiky dochuceného tvarohem, vejci, pepřem a solí, plněná natvrdo uvařenými vejci.

 

12.

Cuketová sekaná – Sekaná upečená v troubě na plechu vyloženém papírem na pečení z těsta připraveného z nastrouhané cukety, tvrdého sýra, brambor a dalších surovin.

 

13.

Jarní sekaná s kopřivami – Sekaná z mletého masa ochuceného kromě jiného mladými nasekanými kopřivami, v troubě ve formě, pekáčku či zapékací misce upečená pěkně dozlatova.

 

14.

Zaječí sekaná pečeně – Sekaná z pomletého zaječího a vepřového masa, rohlíků, vajec a dalších ingrediencí, upečená v remosce dozlatova.

15.

Sekaná plněná vejci – Klasická masová sekaná upečená dozlatova, plněná natvrdo uvařenými vejci.

 

16.

Sekaná pro pejsky – A máme tu mlsání i pro vaše čtyřnohé kamarády. Sekaná upečená v troubě umíchaná z mletého masa, konzervy hrášku nebo kukuřice, mléka, vejce, rozdrobeného chleba a rostlinného oleje.

 

Další recepty, nejen na sekanou, najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: recepty jídel, recepty na nápoje…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Je vaření váš koníček? Pořiďte si vhodné vybavení!

Den bez toho, abyste uvařili nějakou dobrotu pro sebe nebo své blízké, si nedovedete představit? Je čas nad sporákem pro vás relaxem, během kterého popustíte uzdu fantazii, zapomenete na běžné starosti a prostě si to jen užíváte? Když si do kuchyně pořídíte to správné vybavení, posunete to zase o level výš. Nevěříte?

číst dále ...

Kouřový bod hlavních typů olejů

“Je sice pravda, že smažení není nejvhodnějším způsobem přípravy pokrmů ve zdravé výživě. Stejně tak však je i pravda, že velký rozdíl může být v době a způsobu přípravy, a především v druhu použitého tuku”, říká úvodem Oliver Fecko z online tržiště s potravinami Everli. Při smažení potravin, se kterým byste to neměli přehánět, byste měli dodržovat určitá pravidla, díky nimž jsou pokrmy nejen chutnější, ale také méně škodlivé.

číst dále ...

10 tipů, jak začít letos jíst lépe

Dali jste si do nového roku celou řadu nejrůznějších předsevzetí, která jste vzdali hned v prvním lednovém týdnu? Nezoufejte, nic není ještě ztraceno. Není totiž potřeba dávat si mnoho velkých cílů jako například kolik kilogramů najednou zhubneme či zařazovat do svého už tak nabitého rozvrhu každodenní sportovní aktivitu. Taková předsevzetí zpravidla totiž nedokážeme splnit a pak nás spíše demotivují. Místo toho zkuste letos udělat skutečnou změnu a začněte jíst lépe. Stačí začít přemýšlet o tom, co jíte a dělat malé změny, které stojí malé úsilí, ale mohou mít velký efekt. Dlouhodobě vám tyto malé krůčky pomohou zkvalitnit nejenom jídelníček, ale především i zdraví.

číst dále ...

Sůl nad zlato? Omyl! Sůl a pepř z Kampotu na zlato!

Kouzlete v kuchyni. V každé správně kuchyni nesmí chybět základní výbava. A tou je jednoznačně pepř a sůl. A pak také určitě odhodlání a chuť připravit pro sebe a své blízké něco chutného z kvalitních surovin. Pokud spadáte do tohoto týmu, určitě musíte vyzkoušet unikátní Kampotský černý a fermentovaný pepř. Pepře La Plantation jsou jedničkou na světovém trhu. Získali mnoho cen na mezinárodních gastronomických soutěžích a mnoho uznávaných šéfkuchařů na Kampotský pepř nedá dopustit. I vy teď můžete kouzlit s tímto unikátním pepřem ve své kuchyni a povznést vaše pokrmy na vyšší level.

číst dále ...

Jedinečná Božská kuchařka má už druhý díl!

Velký úspěch prvního dílu nakopnul autorku k sepsání pokračování, které vám nesmí chybět v knihovně kuchařek. Na jaře ředkvičky, na podzim jablka a švestky přímo ze stromu. V zimě zásoby kořenové zeleniny, brambory a zelí. A léto? To je plné hojnosti. Dozrávají rajčata, mrkev, hrách a všechno možné ovoce. Recepty v nové Božské kuchařce využijete po celý rok. Budete potřebovat běžně dostupné suroviny, které seženete v každém obchodě nebo na trhu. Ani v tomto pokračování nečekejte žádné složité postupy a hodiny v kuchyni, většinu jídel připravíte do 30 minut. Stejně jako u prvního dílu.

číst dále ...

BRAND BOX prosinec 2021 – balíček plný novinek

Sice už máme po Vánocích, ale pojďme se podívat, co bylo v posledním Brand Boxu pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Zimní období máme neodmyslitelně spjato s perníčky, a tak přichází Babiččina volba se speciální limitovanou edicí hladké mouky – Mouka na perníčky. Směs pšeničné a žitné mouky na pečení voňavých domácích perníčků. Cena je: 17,90 Kč (1 Kg).

číst dále ...

Prosecco pod lupou: Co ukrývá oblíbené šumivé víno?

Ačkoliv první zmínky o proseccu se datují do konce 18. století, sklenku šumivého nápoje si pravděpodobně dopřávali už staří Římané. Svůj název získalo podle vesničky blízko italského Terstu a dnes je prosecco základním kamenem italských vín. Jak si ho vychutnat nejlépe a jak poznat, že si kupujete pravé prosecco?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy