REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná v kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečená sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, obalená v prochladlém těstě, zabalená, dopečená v troubě pěkně dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gmletého masa (1:1 vepřové, hovězí)
200 ghladké mouky
150 ganglické slaniny
50 gmásla
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvejce
na špičku nože prášku do pečiva
mák nebo kmín na posyp
trochu vody
strouhanka
muškát
pepř
sůl

Postup:
  1. Směs ochutíme a řádně vyprátujeme, je-li řídká, přidáme strouhanku
  2. Doprostřed bochánku vložíme anglickou slaninu
  3. Hladkou mouku smícháme s trochou kypřícího prášku, másla, soli, vejce a vody a vypracujeme tužší těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout
  4. Pak ho vyválíme na plát asi dva milimetry široký a zabalíme do něj sekanou, kterou jsme si předpekli a nechali úplně vychladnout
  5. Potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme 25-30 minut v remosce nebo v troubě.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy