REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekanice z uzeného a kůzlečího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená sekanice (nádivka) s bylinkami.


Ingredience:
200 gprorostlého vařeného uzeného masa
300 gpečeného kůzlečího masa
4 ksvajec
3 ksrohlíků
2 ksstroužků česneku
1,5 dlmléka
syrový kůzlečí kořínek
špetka majoránky
špetka citrónové kůry
špetka
mletého pepře
hrst jarních bylinek
(openec, kopřivy, fialkové lístky)
sůl

Postup:

1. Všechno maso nasekáme nadrobno kromě kořínku
2. Syrový kořínek umeleme spolu s bylinkami
3. Přidáme v mléce namočené a vymačkané rohlíky, vejce, ostatní suroviny a směs promícháme
4. Ve vymaštěném pekáčku sekanici upečeme (180 °C) do červena.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy