Tyto špenátové karbanátky můžeme podávat jako originální hamburgery, ale také třeba je lze servírovat ke klasické bramborové kaši.
Ingredience:
150 g | mletého bio masa (nakombinujte hovězí a vepřové) |
150 g | čerstvého bio špenátu |
2 ks | bio vejce |
1/2 hrnku | nastrouhaného bio sýru typu eidam |
strouhanka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Mleté maso a rozmixovaný (nebo nakrájený velmi na jemno) špenát smíchejte s vajíčky, sýrem, kapkou oleje a dochuťte solí a pepřem. Pokud je směs příliš řídká, přisypte trochu strouhanky či mouky.
- Vytvarujte pěkné kulaté placky o výšce cca 2 cm a o velikosti hamburgerové bulky. Ty opatrně obalte ve strouhance a ukládejte na plech vymazaný olejem.
- Pečte zhruba 20–30 minut při teplotě 180 stupňů. Povrch karbanátku by měl být zlatavý až lehce hnědý a křupavý.
Recept k článku: Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak