V remosce upečená sekaná z mletého vepřového masa, cibule, česneku, papriky, vejce, rohlíků a koření.
Ingredience:
750 g | mletého vepřového masa |
1 lžička | mleté sladké papriky |
3 ks | starších rohlíků |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | červené masité papriky (lze použít i nakládanou) |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
majoránka | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na menší kousky a namočíme je do misky s vodou
2. Do mísy dáme mleté vepřové maso, přidáme vymačkané rohlíky, na drobno nakrájenou cibuli, červenou papriku, oloupané utřené stroužky česneku, rozklepnuté vajíčko, majoránku, mletý pepř, sůl a rukama vše dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota
3. Pak z připravené hmoty vytvarujeme šišku, kterou vložíme do olejem vymazané hluboké formy remosky a pečeme asi 60 minut
4. Podáváme se salátem a čerstvým pečivem.
Před pečením můžeme na vršek sakané položit plátky slaniny.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová