REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne z listového těsta a masové náplně jsou rychle připravené a zvládne je i úplný začátečník. Tento recept je jeden z mnoha dalších inspirací Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.


Ingredience:
1 balíčeklistového těsta
1 balíčekmletého masa (vepřové - hovězí smíchané 1:1)
1 balíčekstrouhaného sýru
1 plechovkarajčtového protlaku
1 kscibule
bešamel (1/4 ks másla, hladká mouka, 1 hrnek mléka)
provensálské koření
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji, tak po 5 minutách přidáme na pánev mleté maso, okořeníme pepř a provensálským kořením, osolíme, za stálého míchání restujeme asi 7 minut, když maso zhnědne, dáme k němu rajčatový protlak, zamícháme, případně dochutíme a odstavíme ze zdroje tepla
2. Připravíme si bešamel; rozpustíme máslo, přidáme mouku a asi po třech minutách mléko, k tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru, bešamel vaříme 10 minut, mírně osolíme
3. Listové těsto si rozválíme a rozdělíme na tři díly, jeden dáme na spodek zapékací tukem vymazané zapékací misky a rozprostřeme na něj třetinu masa, posypeme trochou sýru, přiložíme druhým plátem těsta a opět přidáme maso a strouhaný sýr, poklademe poslední díl těsta, rozprostřeme zbytek masa, vrchní vrstvu zalijeme bešamelem, nahoru nasypeme zbytek sýru
4. Misku dáme do trouby na 180 °C pečeme přesně 30 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy