REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí sekaná plněná sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté krůtí maso pokladené sýrem, vytvarované do tvaru šišky, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkrůtího masa
200 gsýra Eidam
50 govesných vloček
1 dlmléka
1 ksvejce
1 lžičkakoření na mletá masa
sůl

Postup:

1. Maso z krůty pomeleme, smícháme s vejcem a mlékem
2. Sekanou ochutíme kořením, osolíme a teprve v této fázi přimícháme do směsi vločky
3. Připravenou krůtí sekanou rozprostřeme na plát (můžeme použít igelitový sáček, nebo alobal), ten poklademe sýrem, zamotáme mokrýma rukama, nebo právě pomocí sáčku či alobalu, šišku přeneseme na pekáč, uhladíme a dáme do vlažné trouby, aby šiška nepopraskala
4. Po 40 minutách pečení na nejnižší stupeň teplotu v troubě zvýšíme na 180-190 °C a pokrm dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Krůtí sekanou podáváme například s bramborovou kaší a teplou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy