Pomleté krůtí maso pokladené sýrem, vytvarované do tvaru šišky, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | krůtího masa |
200 g | sýra Eidam |
50 g | ovesných vloček |
1 dl | mléka |
1 ks | vejce |
1 lžička | koření na mletá masa |
sůl |
Postup:
1. Maso z krůty pomeleme, smícháme s vejcem a mlékem
2. Sekanou ochutíme kořením, osolíme a teprve v této fázi přimícháme do směsi vločky
3. Připravenou krůtí sekanou rozprostřeme na plát (můžeme použít igelitový sáček, nebo alobal), ten poklademe sýrem, zamotáme mokrýma rukama, nebo právě pomocí sáčku či alobalu, šišku přeneseme na pekáč, uhladíme a dáme do vlažné trouby, aby šiška nepopraskala
4. Po 40 minutách pečení na nejnižší stupeň teplotu v troubě zvýšíme na 180-190 °C a pokrm dopečeme dozlatova.
Krůtí sekanou podáváme například s bramborovou kaší a teplou zeleninou.