REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky zapečené se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso promíchané s kostičkami vymačkaného rohlíku, předtím namočeného v mléce, utřeným česnekem, cibulí, vejcem, majoránkou, pepřem a solí, ze směsi pak tvořené karbanátky, obalené v trojobalu a smažené hezky z obou stran, poté smažené karbanátky rozložené na plech, pokapané kečupem, pokladené plátkem tvrdého sýra a zapečené v troubě.


Ingredience:
500 gmletého masa
8 ksplátků sýra
2 ksrajčat
2 ksvajec
1 ksden starého rohlíku
1 ks stroužek česneku
1 kscibule
100 mlmléka
3 lžícekečupu
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlík si nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zalijeme mlékem, po 10 minutách mléko z kostiček rohlíku vymačkáme
2. Oloupeme si stroužek česneku a cibuli, česnek utřeme a cibuli nakrájíme na jemno
3. V misce si promícháme mleté maso s vymačkanými kostičkami rohlíku, nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, přidáme 1 ks vejce, ochutíme rozemnutou majoránkou, pepřem, solí a dle potřeby zahustíme strouhankou
4. Ze směsi vytvoříme 8 ks menších karbanátků, které pak obalíme hladké mouce, rozšlehaném vejci s trochou mléka a strouhance
5. Poté si na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky osmažíme z obou stran
6. Smažené karbanátky potom rozložíme na olejem potřený plech, na každý karbanátek do středu kápneme kečup a pak dáme plátek sýra
7. Takto připravené karbanátky na plechu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr nezačne tavit
8. Zapečené karbanátky servírujeme ozdobené dílky rajčat například s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Jak na „Luxus za pár korun“? To prozradí Jiří Halamka od 16. května na TV Paprika

Znáte Jirku Halamku? A víte, že si s ním můžete opět zavařit? Televizní stanice TV Paprika totiž uvádí nový kulinární pořad, který bude opět pod taktovkou oblíbeného kuchaře. Jirka předvede svůj kulinářský um, přičemž ukáže, jak snadno lze připravit báječnou večeři z obyčejných surovin, které máme běžně ve spíži. V pořadu „Luxus za pár korun“ se budete moci inspirovat, jak z tradičních ingrediencí připravit pokrmy, které ze všedních dnů vytvoří ty, jež si budete pamatovat.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy