Karbanátky z mletého masa, parmazánu, vejce, koření, hořčice, slaniny a cibule, upečené v troubě pěkně dozlatova.
Ingredience:
500 g | mletého masa (hovězí+vepřové) |
3 lžíce | strouhaného parmazánu |
1 lžíce | strouhanky |
1 lžička | dijonské hořčice |
4 ks | stroužků česneku |
3 ks | plátků slaniny |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
hrst sekané petrželky | |
muškátový oříšek | |
mletý pepř | |
olej na potření | |
sůl |
Postup:
- Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme v pánvi, když pustí šťávu přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou, cibuli a necháme ji zesklovatět
- Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, na drobno nasekanou petrželku, strouhaný parmazán, strouhanku, vejce, dijonskou hořčici, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl, cibuli se slaninou a vše dobře promícháme
- Ze směsi vytvarujeme karbanátky velké asi jako dlaň, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je z obou stran olejem
- Vložíme do předehřáté trouby na 180-190 °C a pečeme 30-35 minut, v polovině pečení je obrátíme.
Podáváme například s bramborovou kaší.