Chutné placičky z uvařené kapusty, pohankové lámanky, mletého masa a dalších surovin. Nesmaží se! V tomto případě použijeme zdravější přípravu těchto placiček a místo klasického smažení v oleji je upečeme v troubě pěkně dozlatova.
Ingredience:
300-400 g | uvařené kapusty |
300 g | mletého vepřového masa |
150 g | uvařené pohankové lámanky |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
mletý zázvor | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
+ papír na pečení |
Postup:
- Uvařenou kapustu najemno nasekáme, vodu vymačkáme. V míse kapustu promícháme s mletým masem a uvařenou, propláchnutou a okapanou pohankovou lámankou.
- Přidáme vejce, ochutíme utřeným česnekem, mletým zázvorem, solí, pepřem, důkladně promícháme, směs krásně spojí právě pohanková lámanka a vejce.
- Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme placičky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, která ještě pozřeme olejem.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, až jsou placičky na povrchu zlatavé.
Podáváme například s vařenými brambory a rajčatovým chutney (čatní).
Poznámka:Text a foto: D. M.