Mleté maso potřené hořčicí, plněné vaječnou omeletou, plátky šunky a slaniny, ve tvaru šišky upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
700 g | mletého masa |
100 g | strouhaného eidamu |
100 g | plátků anglické slaniny |
100 g | plátků šunky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
3 ks | vajec |
hrst nasekaných čerstvých bylinek (petrželka,tymián) | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Mleté maso osolíme, dobře propracujeme a rozetřeme na potravinovou fólii tak, aby vznikl plát
2. Rozklepnutá vejce rozšleháme se solí, mletým pepřem, strouhaným sýrem, nadrobno nasekanými bylinkami a na troše oleje ze směsi upečeme omeletu
3. Plát připraveného masa potřeme hořčicí, rozložíme na něj plátky slaniny, šunky, omeletu a pomocí fólie ho svineme do rolády
4. Roládu dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a při 170 °C pečeme v troubě dozlatova (asi 60 minut).
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.