REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná roláda z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso potřené hořčicí, plněné vaječnou omeletou, plátky šunky a slaniny, ve tvaru šišky upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
700 gmletého masa
100 gstrouhaného eidamu
100 gplátků anglické slaniny
100 gplátků šunky
2 lžíceoleje
1 lžíceplnotučné hořčice
3 ksvajec
hrst nasekaných čerstvých bylinek (petrželka,tymián)
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Mleté maso osolíme, dobře propracujeme a rozetřeme na potravinovou fólii tak, aby vznikl plát
2. Rozklepnutá vejce rozšleháme se solí, mletým pepřem, strouhaným sýrem, nadrobno nasekanými bylinkami a na troše oleje ze směsi upečeme omeletu
3. Plát připraveného masa potřeme hořčicí, rozložíme na něj plátky slaniny, šunky, omeletu a pomocí fólie ho svineme do rolády
4. Roládu dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a při 170 °C pečeme v troubě dozlatova (asi 60 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy