Sekaná z mletého masa ochuceného kromě jiného mladými nasekanými kopřivami, v troubě ve formě, pekáčku či zapékací misce upečená pěkně dozlatova.
Ingredience:
500 g | mletého masa (vepřového, nebo směs vepřového a hovězího 1:1) |
100 g | cibule |
50 g | česneku |
50 g | slaniny |
50 g | tuku na vymazání formy |
10 g | majoránky |
1/8 l | mléka |
2 ks | housky |
1 velký talíř | mladých zelených kopřiv |
forma, zapékací miska nebo pekáček |
Postup:
1. Mladé lístky kopřiv i se stonky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je spaříme horkou vodou a necháme důkladně okapat, nasekáme je nadrobno
2. Housky rozkrájíme na malé kostičky, ty navlhčíme mlékem, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
3. V míse smícháme mleté maso se solí, přidáme cibuli, vymačkanou housku, nadrobno pokrájené kostičky slaniny, majoránku a prolisovaný česnek
4. Nakonec k ingrediencím v míse přidáme nasekané kopřivy a vše důkladně promícháme
5. Ochucenou masovou směs dáme do vhodné formy, pekáčku nebo zapékací misky vymazané tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut pěkně dozlatova.
Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.