REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní sekaná s kopřivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého masa ochuceného kromě jiného mladými nasekanými kopřivami, v troubě ve formě, pekáčku či zapékací misce upečená pěkně dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého masa (vepřového, nebo směs vepřového a hovězího 1:1)
100 gcibule
50 gčesneku
50 gslaniny
50 gtuku na vymazání formy
10 gmajoránky
1/8 lmléka
2 kshousky
1 velký talířmladých zelených kopřiv
forma, zapékací miska nebo pekáček

Postup:

1. Mladé lístky kopřiv i se stonky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je spaříme horkou vodou a necháme důkladně okapat, nasekáme je nadrobno
2. Housky rozkrájíme na malé kostičky, ty navlhčíme mlékem, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
3. V míse smícháme mleté maso se solí, přidáme cibuli, vymačkanou housku, nadrobno pokrájené kostičky slaniny, majoránku a prolisovaný česnek
4. Nakonec k ingrediencím v míse přidáme nasekané kopřivy a vše důkladně promícháme
5. Ochucenou masovou směs dáme do vhodné formy, pekáčku nebo zapékací misky vymazané tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut pěkně dozlatova.

Poznámka:

Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy