REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná plněná párky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šiška z mletého masa upečená nejprve v alobalu, pak dopečená rozbalená pěkně na barvu, plněné dlouhými párky nebo klobáskami.


Ingredience:
1-1,2 kgmletého masa (vepřové a hovězí 1:1)
100 gsolamylu
1 kelímekšlehačky
1-2 lžíceplnotučné hořčice
2-4 ksdlouhé párky nebo klobásky
1-2 ksstroužky česneku
majoránka
pepř
sůl
alobal na zabalení a tuk na potření alobalu

Postup:

1. Pomleté maso osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem, směs rozdělíme na dvě stejné poloviny
2. Na půlku masa klademe pérky nebo klobásky, ty “přikryjeme” druhou půlkou připraveného masa, utvoříme pěkný bochánek, který ještě potřeme hořčicí
3. Připravenou šišku zabalíme do alobalu potřeného tukem a dáme péct
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 hodinu, během pečení sekanou podléváme vodou, pak sekanou opatrně rozbalíme a dopečeme ji pěkně na barvu dozlatova, což bude trvat dalších cca 30 minut
5. Sekanou podáváme nakrájenou na plátky, teplou s bramborem nebo bramborovou kaší, studenou s čerstvým chlebem a kyselými okurky.

Doporučení:

Do sekané můžeme přidat k párkům i vejce uvařená na tvrdo, špenát, kopřivy …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy