Ochucené mleté maso plněné šunkou a mrkví, v troubě upečené zabalené v alobalu.
Ingredience:
700 g | mletého masa (vepřového + hovězího) |
100 g | mrkve v celku |
100 g | mražené mrkve a kukuřice na posypání |
80 g | plátků šunky |
2 lžičky | majoránky |
2 lžíce | strouhanky |
2 ks | vajec |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. V míse promícháme mleté maso, vejce a strouhanku, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, majoránku, mletý pepř, sůl, dobře vše propracujeme a necháme 20 minut odpočinout
2. Mezitím povaříme oloupanou mrkev do poloměkka
3. Na obdélník alobalu rozložíme polovinu plátků šunky, část mletého masa a do jeho středu položíme mrkev, překryjeme je zbylým mletým masem a šunkou
4. Vše pevně zabalíme do alobalu, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě při 180 °C asi 60 minut, podle potřeby podléváme vodou
5. Sekanou nakrájíme na plátky, posypeme povařenou mraženou zeleninou a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.