REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná plněná mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso plněné šunkou a mrkví, v troubě upečené zabalené v alobalu.


Ingredience:
700 gmletého masa (vepřového + hovězího)
100 gmrkve v celku
100 gmražené mrkve a kukuřice na posypání
80 gplátků šunky
2 lžičkymajoránky
2 lžícestrouhanky
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. V míse promícháme mleté maso, vejce a strouhanku, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, majoránku, mletý pepř, sůl, dobře vše propracujeme a necháme 20 minut odpočinout
2. Mezitím povaříme oloupanou mrkev do poloměkka
3. Na obdélník alobalu rozložíme polovinu plátků šunky, část mletého masa a do jeho středu položíme mrkev, překryjeme je zbylým mletým masem a šunkou
4. Vše pevně zabalíme do alobalu, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě při 180 °C asi 60 minut, podle potřeby podléváme vodou
5. Sekanou nakrájíme na plátky, posypeme povařenou mraženou zeleninou a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy