Mleté maso plněné podušenými houbami s vajíčky, sýrem, paprikou a jarními cibulkami, upečené dozlatova.
Ingredience:
800 g | mletého masa |
100 g | strouhaného uzeného sýru |
200 g | lesní hub |
2 lžíce | másla |
100 ml | mléka |
4 ks | vajec |
2 ks | jarních cibulek |
1 ks | cibule |
1 ks | červené papriky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, vmícháme mléko, polovinu najemno nastrouhaného uzeného sýru, dobře promícháme a necháme 15 minut v chladu odpočinout
2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, osolíme, opepříme, asi 10 minut podusíme, pak je zalijeme rozšlehanými vejci se zbylým nastrouhaným sýrem a mícháme, dokud se vejce nesrazí
3. Maso rozválíme na obdélníkový plát přes fólii, potřeme houbami s vejci, poklademe očištěnou, na nudličky nakrájenou červenou paprikou s jarními cibulkami a svineme
4. Dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a přiklopené pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 40 minut, pak odklopíme a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Podáváme s bramborovu kaší.