REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná plněná vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasická masová sekaná upečená dozlatova, plněná natvrdo uvařenými vejci.


Ingredience:
650 gmletého masa (nejlépe směs vepřového a hovězího)
4 ksvejce
2 kscibule
1 ksden staré žemle (rohlíku)
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Žemli namočíme do studené vody, vytáhneme ji a důkladně vymačkáme
2. Oloupanou cibuli nasekáme na drobné kostičky
3. Smícháme spolu mleté maso, cibuli, nadrobenou žemli a dvě vejce, směs osolíme a okořeníme pepřem
4. Z masové směsi vyválíme ovál, do jeho středu položíme dvě natvrdo uvařená vejce, ze všech stran dobře uzavřeme a vypracujeme masovou šišku
5. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme do něj šišku sekané, mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C tak 45 minut, až maso pěkně zezlátne, během pečení přeléváme šišku výpekem a dle potřeby podléváme vlažnou vodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy