Ochucené mleté maso plněné vařenými vejci a kapiemi, pečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
1 kg | mletého vepřového a hovězího masa |
2 ks | vajec |
1 ks | housky |
1 ks | cibule |
1 lžička | kuliček sterilovaného pepře |
pár kapek tabasca | |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
sůl | |
strouhanka na vysypání | |
tuk na vymazání | |
Na náplň: | |
4 ks | vajec uvařených natvrdo |
2 ks | různobarevných kapií |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a housku namočíme do mléka
2. Mleté maso smícháme s cibulí, vejci, vymačkanou houskou, osolíme, ochutíme pepřem, mletou paprikou, sterilovaným pepřem a pár kapkami tabasca
3. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, na dno dáme polovinu masové směsi, mírně promáčkneme hřbetem ruky, aby podélně ve středu nádoby vznikla prohlubeň
4. Do ní vložíme natvrdo uvařená, oloupaná vejce a obložená očištěnými, na proužky nakrájenými paprikami
5. Přikryjeme zbylým masem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dozlatova (asi 60 minut).