REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná s olivami a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z hovězího masa ochucená olivami, uzeným masem a dalšímí ingrediencemi, vytvarovaná do tvaru šišky, politá rozšlehaným vejcem promíchaným se strouhaným sýrem, zapečená dozlatova.


Ingredience:
600 gmletého hovězího z plece
150 gstrouhaného sýra
100 gmoravského uzeného
2 lžícerajčatového protlaku
2 ksvajec
1 kscibule
1 kszelené papriky
1 kssáčku naložených černých oliv bez pecek
mletý pepř
oregano
strouhanka
sůl
tuk

Postup:

1. Do mísy dáme mleté maso, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na jemno nakrájenou papriku, na malé kostičky nakrájené moravské uzené, rajčatový protlak, jedno rozšlehané vejce, na drobno nasekané olivy, vše promícháme a konzistenci upravíme přidáním strouhanky
2. Směs okořeníme mletým pepřem, oreganem, podle chuti osolíme, vytvarujeme klasickou šišku, dáme do vymaštěného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, tedy asi 45 minut
3. Tvrdý sýr nastrouháme, vmícháme do rozšlehaného vejce, okořeníme oreganem, směs nalijeme na hotovou sekanou, zprudka v troubě zapečeme, aby se sýr roztavil a mírně zhnědl.

Doporučení:

Teplou sekanou podáváme s vařenými bramborami a studenou s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy