Sekaná nikdy nezklame a na přípravu je jednodušší než by se dalo čekat. Z kvalitních surovin ve správném poměru z ní však můžete vykouzlit přímo lahůdkový pokrm, po kterém se hned zapráší.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
500 g | mletého vepřového masa |
200 g | špeku |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | vejce |
2 ks | starší housky nebo rohlíky |
1 ks | velká cibule |
2 lžičky | sušené majoránky nebo tymiánu |
1 velká hrst | nasekané petržele |
strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
mléko na pokropení pečiva |
Postup:
- Nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C.
- Pečivo nakrájejte na malé kostičky a zalijte vlažným mlékem, aby nasáklo.
- Do velké mísy dejte obě mletá masa, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek a přidejte zbylé ingredience včetně pečiva a najemno nakrájeného špeku.
- Vše důkladně prohněťte rukama. Bude-li třeba, přidejte strouhanku pro tužší konzistenci.
- Ze směsi vytvarujte stejně velké šišky, které potřete zbylým bílkem, aby lépe držely.
- Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu.
Podávejte například s bramborovou kaší. Sekaná bude výborná ale i studená s kyselou okurkou nebo jako plátek v domácím hamburgeru.
Poznámka:Recept k článku: Mleté maso není vůbec nudné
zdroj: www.zeru-maso.cz