REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté kuřecí maso promíchané s vejci, strouhankou, orestovanou zeleninou a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru šišky a upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gmasa z kuřete
250 gmražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice ...)
100 gmásla
1/2 šálkustrouhanky
2 ksvejce
1-2 ksstroužky česneku
1 lžíceplnotučné hořčice
koření dle chuti, například provensálské
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a pod tekoucí vodou oprané kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, ty hodíme do nádoby mixéru a umeleme, pak rozemleté kuřecí přendáme do mísy, přidáme vejce a promícháme
2. Na polovině dávky rozpuštěného másla orestujeme povolenou zeleninu, okořeníme ji dle chuti, osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem, směs odstavíme ze zdroje tepla a necháme mírně prochladnout
3. Ochucenou zeleninu přidáme k umletému masu, přidáme i strouhanku a hořčici, vše promícháme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem
4. Ze směsi nejlépe navlhčenýma rukama vytvarujeme šišku, kterou přendáme na plech vymazaný máslem, mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C tak 30 až 35 minut, 15 minut před koncem pečení sekanou poklademe zbylými plátky másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy