REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté kuřecí maso promíchané s vejci, strouhankou, orestovanou zeleninou a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru šišky a upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gmasa z kuřete
250 gmražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice ...)
100 gmásla
1/2 šálkustrouhanky
2 ksvejce
1-2 ksstroužky česneku
1 lžíceplnotučné hořčice
koření dle chuti, například provensálské
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a pod tekoucí vodou oprané kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, ty hodíme do nádoby mixéru a umeleme, pak rozemleté kuřecí přendáme do mísy, přidáme vejce a promícháme
2. Na polovině dávky rozpuštěného másla orestujeme povolenou zeleninu, okořeníme ji dle chuti, osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem, směs odstavíme ze zdroje tepla a necháme mírně prochladnout
3. Ochucenou zeleninu přidáme k umletému masu, přidáme i strouhanku a hořčici, vše promícháme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem
4. Ze směsi nejlépe navlhčenýma rukama vytvarujeme šišku, kterou přendáme na plech vymazaný máslem, mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C tak 30 až 35 minut, 15 minut před koncem pečení sekanou poklademe zbylými plátky másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy