REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pastýřská sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso zapečené s bramborovou kaší.


Ingredience:
800 gvařených brambor
150 gnastrouhaného sýru Čedaru
2 ksžloutků
1 dlmléka
sůl
Na masovou směs:
450 gmletého masa
2 lžícehladké mouky
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžíceoleje
1 lžičkaworcesterské omáčky
1,2 dlmasového vývaru
2 ksnastrouhané mrkve
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
tymián
mletý pepř
mletá paprika
máslo na vymazání
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a společně ještě osmahneme
2. Vložíme mleté maso, znovu orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka, pak poprášíme moukou, vše zalijeme zbylým vývarem, přidáme rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, dochutíme kořením i solí a na mírném ohni vaříme tak dlouho, až pokrm zhoustne
3. Nakonec do husté masové směsi vmícháme oloupaný utřený stroužek česneku
4. Uvařené brambory rozšťoucháme s mlékem a ušleháme kaši, do které vmícháme žloutky, na jemno nastrouhaný sýr a osolíme
5. Máslem vymazaný pekáček naplníme vychladlou masovou směsí, pokryjeme bramborovou kaší, dáme do trouby a při 180 °C zapečeme asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy