Ochucené mleté maso zapečené s bramborovou kaší.
Ingredience:
800 g | vařených brambor |
150 g | nastrouhaného sýru Čedaru |
2 ks | žloutků |
1 dl | mléka |
sůl | |
Na masovou směs: | |
450 g | mletého masa |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | oleje |
1 lžička | worcesterské omáčky |
1,2 dl | masového vývaru |
2 ks | nastrouhané mrkve |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
tymián | |
mletý pepř | |
mletá paprika | |
máslo na vymazání | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a společně ještě osmahneme
2. Vložíme mleté maso, znovu orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka, pak poprášíme moukou, vše zalijeme zbylým vývarem, přidáme rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, dochutíme kořením i solí a na mírném ohni vaříme tak dlouho, až pokrm zhoustne
3. Nakonec do husté masové směsi vmícháme oloupaný utřený stroužek česneku
4. Uvařené brambory rozšťoucháme s mlékem a ušleháme kaši, do které vmícháme žloutky, na jemno nastrouhaný sýr a osolíme
5. Máslem vymazaný pekáček naplníme vychladlou masovou směsí, pokryjeme bramborovou kaší, dáme do trouby a při 180 °C zapečeme asi 25 minut.