REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Celerové řízky

Upečené plátky vepřové kýty naplněné celerovou nádivkou, přelité jablkovou omáčkou, servírované s opečeným celerem.

Dublinský guláš

Guláš z malých kousků libového vepřového masa, kapusty a brambor.

Dušené skopové maso se zeleninou a bramborami (Irish stew)

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.

Irská dušenina

Jehněčí maso pečené v ohnivzdorné misce s brambory.

Irské hovězí

Kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě spolu s mrkví a švestkami, podlité pivem a vývarem, dochucené česnekem a kořením.

Jehněčí Irish Stew

Jeden z nejoblíbenějších irských pokrmů, guláš po Irsku. Připravuje se jak z jehněčího, tak hovězího masa. V Irsku se peče v kameninové nádobě.

Pastýřská sekaná

Ochucené mleté maso zapečené s bramborovou kaší.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy