REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí Irish Stew

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z nejoblíbenějších irských pokrmů, guláš po Irsku. Připravuje se jak z jehněčího, tak hovězího masa. V Irsku se peče v kameninové nádobě.


Ingredience:
600 gmasa z jehněčí (hovězí) kýty
800 gbrambor
80 gslaniny
20 gmásla
2 kscibule
1 ksmalé kapusty
1 ksvelké mrkve
petrželka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné odblaněné maso z kýty zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky
2. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli
3. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusty a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev
4. Poslední vrstvu tvoří opět brambory, navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu
5. Zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C cca 2 hodiny.

Doporučení:

Jednotlivé porce na talířích zdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy