Irsko
Celerové řízky
Upečené plátky vepřové kýty naplněné celerovou nádivkou, přelité jablkovou omáčkou, servírované s opečeným celerem.
Colcannon
Jedno z nejoblíbenějších jídel irské kuchyně. Některé zdroje uvádějí, že původně bylo připravováno z kapusty, ale v dnešní době se k přípravě tohoto pokrmu běžně používá zelí.
Dublinský guláš
Guláš z malých kousků libového vepřového masa, kapusty a brambor.
Dušené skopové maso se zeleninou a bramborami (Irish stew)
S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.
Irská dušenina
Jehněčí maso pečené v ohnivzdorné misce s brambory.
Irské hovězí
Kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě spolu s mrkví a švestkami, podlité pivem a vývarem, dochucené česnekem a kořením.
Irský nepečený dort
Korpus nepečeného dortu plněný čokoládovým a kávovým krémem, ozdobený podle vlastní fantazie.
Irský skopový guláš
Skopové a jehněčí maso k Velikonocům patří, ale dopřát si ho můžete po celý rok. Vyzkoušejte například tento irský skopový guláš, přesně jednu z jeho variant.
Jehněčí Irish Stew
Jeden z nejoblíbenějších irských pokrmů, guláš po Irsku. Připravuje se jak z jehněčího, tak hovězího masa. V Irsku se peče v kameninové nádobě.
Pastýřská sekaná
Ochucené mleté maso zapečené s bramborovou kaší.
reklama