S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | skopového masa (lze použít i vepřové maso) |
500 g | menších brambor |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 hrst | sušeného tymiánu |
1 snítka | petržele |
1 čajová lžička | majoránky |
0,5 l | vývaru (ideálně masového) |
0,5 l | černého piva |
kousek másla | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho dozlatova opečte na oleji, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián a podusíme, dokud se šťáva neodpaří
- Podlijeme pivem, povaříme asi 5 minut, přidáme vývar a dusíme zhruba 1,5 hodiny
- Nakrájíme brambory a cibuli na čtvrtky a mrkev na kolečka , rozpustíme máslo a zeleninu zhruba 15 minut restujte
- Zeleninu přidáme k masu, přilijeme zbytek vývaru a dusíme 10 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, promícháme a podávejte ozdobené majoránkou.
Všechny evropské recepty projektu Zrozeno v EU můžete vidět na TV Mňam od 2. – 9. března 2020 v hlavním vysílacím čase.
Více informací na: www.zrozeno.eu
Recept k článku: Vaříme s projektem Zrozeno v EU
Video recept: